Skip to content

Barbara Broekman

Broekman1
Broekman2

Over Barbara Broekman

Barbara Broekman stuurt in haar werk aan op een rechtstreekse confrontatie met de zintuigen. Het grote formaat, de diepe kleuren, de suggestie van beweging en de tastbaarheid van het materiaal roepen een sensuele ervaring op. Prikkelen, verleiden en uitdagen tot kijken: dat is wat Broekman met haar werk beoogt.
Broekman bouwt sinds 1982 aan een eigenzinnig oeuvre. Ze volgde de specialisatie textiel op de Rietveld Academie en het Master of Arts programma aan het California College of the Arts in Berkely (USA). Haar monumentale werken worden uitgevoerd in zeer diverse materialen. Voor de uitvoering ervan werkt Broekman vaak samen met bedrijven in Spanje, India, China en Polen die zich hebben gespecialiseerd in ambachtelijke technieken.
In het werk onderzoekt Broekman formele principes en technische mogelijkheden. Ze snijdt daarbij onderwerpen aan waar wij tegen aan lopen in het dagelijkse bestaan, zoals liefde, dood, geboorte, verlies en de verhouding tussen de seksen. Zij spiegelt haar persoonlijke ervaringen en interesses aan deze universele emoties en thema’s. ‘My Second Skin’ een eerbetoon aan textiel vanuit een diep besef van de waarde van textiel voor ons menszijn. Het toont prachtig gemaakt werk, vervaardigd door meest anonieme mensen en ambachtslieden. Textiel verbind mensen en culturen over de hele wereld.

Meer informatie